Små oppdagere på Knøtt

På Knøtt oppdager vi verden sammen. Vi er små oppdagere i en stor verden. Knøtt er navnet på avdelingen for barna under 3 år ved Skogkanten Naturbarnehage. Du finner oss i Lerdalsveien 19. Du er nå velkommen til å oppdage oss du også.

«Se der! En brunsnegle!» utbryter et av barna, nærmest i ekstase. Vi samler oss ivrige rundt den lille skapningen og studerer den nøye. Spørsmålene er mange, og vi voksne svarer så godt vi kan. Vi undrer oss sammen over hvorfor sneglen har ett hull på hver side av kroppen. Har den skadet seg? Eller trenger den hullene til å puste med, kanskje? Vi bestemmer oss for å kalle den Regnbue.

På Knøtt står frihet, undring, glede og mestring i fokus. Sammen med en dæsj magi, så klart! For oss er det så viktig at hvert enkelt barn får en opplevelse av å bli tatt på alvor og å føle seg verdsatt. At det de uttrykker betyr noe. Noe innmari viktig.

Vi følger barnas spor og interesser og legger på den måten opp til lekende læring i barnehagen. Barnas interesser og intensjoner skal prege hverdagen vår og gjenspeiles i det pedagogiske arbeidet vi gjør. Det krever voksne som er årvåkne og spontane, som kan gripe fatt i de små og store øyeblikkene i barnas lek og undring.
Naturen er lekeplassen vår, hvor det kun er fantasien som setter grenser for hva vi kan finne på. Ute i naturen møter barna utfordringer uavhengig av utviklingsnivå og motoriske ferdigheter, de boltrer seg fritt og kjenner på egne grenser.

Den herlige mestringsfølelsen når man endelig når toppen av det lille berget. Den følelsen av ro når man ligger i snøen og studerer skyene på himmelen. Det er disse øyeblikkene vi brenner for på Knøtt.

Tid, rom og frihet til å oppleve og oppdage alt mellom himmel og jord.

Det er spennende å ta med snøen inn i stuen og kjenne på den. Tro hva som skjer når den kommer inn i varmen. Hvorfor er det så lite vann når vi hadde så mye snø? Hvorfor er snøen hvit når himmelen er blå?

Hos oss møter barna JA-voksne, som tar barna på alvor og er lekne og spontane.

Vi ønsker å fylle barnas hverdag med magi! Vi tar med snøen inn på en litt for kald vinterdag. Vi kjenner den kalde snøen i hendene våre og ser at den smelter bort. Vi forteller eventyret om Bilene Bruse i sandkassa fordi barna er så glade i eventyret om Bukkene Bruse.

Vi skaper magiske lekemiljøer som inviterer til lek og undring. Litt lys, musikk i bakgrunnen og VIPS;
En magisk hytte!

Vil du la ditt barn oppdage den store verden sammen med oss. Er dere velkommen på besøk. Har du bestemt deg så er det bare å søke på lenken nedenfor. Prioriterer du Skogkanten som nr 1, og ditt barn er under 3 år, er det Knøtt som blir stedet.

Søk barnehageplass hos oss her