Kuber i bevegelse og Det Magiske Land

Vi gir deg her et lite innblikk i kubenes bevegelige verden, Skogkantens kaklende høner, gårdsbesøk med store brune dyr…og er du tålmodig får du komme til Det Magiske Land.

Her er den flotte gården vår som sammen med småbarnsavdelingen Setra som utgjør Skogkanten Naturbarnehage. På gården vår har vi 17 mål å boltre oss på! Vi har et utfordrende lekeområde, en egen lavvuplass og det hemmelige Magiske Land dypt inni skogen.

Vi har innholdsrike hverdager som preges av gode opplevelser sammen med barna! Barnas interesser og ønsker preger hverdagen vår og gjenspeiles i det pedagogiske arbeidet vi gjør. Vi har bygd en kube som forandres etter barnas interesser, tanker og drømmer. Noen ganger er det svart som natten og vi kan ligge rolig å titte opp på stjernehimmelen, eller den gangen kuben ble en buss på vei til Afrika. På bildet nedenfor ser dere kuben slik den fremstår i disse dager når vi har skog og naturen som tema. Dette er kuben i evig bevegelse.

Leken skal ha en framtredende plass i barnas liv i Skogkanten naturbarnehage. Leken har en egenverdi og er en viktig og naturlig side ved barnekulturen. Lek og Vennskap er noe vi har et ekstra fokus på i barnehagen!

Det Magiske Land byr på sosial- og motorisk stimulerende lek i vakker natur. Her et lite innblikk – men hvordan vi kommer dit er og forblir vår hemmelighet.

Vi er en naturbarnehage og våre dager er mye preget av dette som innhold. Vi er mye ute i naturen og trives best med det.

Vi tar vårt ansvar alvorlig og fostrer fremtidens skistjerner for Halden Skiklubb. Da er ballansetrening veldig viktig. Her på slakk line.

Finmotorisk trening er viktig og spikking med kniv er en naturlig del i en naturbarnehages hverdag. Se for et fokus hun har!

I et eget hus i barnehagen bor det ca 30 kaklende høner. Barna er med på stell, de gir mat, plukker egg og bytter flis når det trengs.

Flere ganger i året er vi på gårdsbesøk på en gård i nærområdet. Barna får være med på det daglige stellet av dyrene og de får også muligheten til å ri på hest.

Nedenfor følger noen flere bilder som viser noen sider av vår hverdag.