Dyrene

I Skogkanten Naturbarnehage driver vi pedagogisk virksomhet i samspill med dyr og natur.

HØNER OG KYLLINGER

Det bor ca 30 høner i et eget hønsehus på gården vår. Barna er med på dyrestell, som mating, rengjøring og eggeplukking.

Vi avler frem kyllinger der barna har vært med på hele prosessen fra egg til klekking.

På gården har vi også en stall, der inne vasker og sorterer vi egg. Barna har eggsalg ca 1 gang i måneden der foreldre og øvrig familie kan handle av barna.

Stell av høner i helger og ferie gjennomføres i samarbeid med foreldre.

SAUER OG LAM

På våren kan det hende vi får besøk av sauer og lam som går på beite hos oss i noen uker. Dette er i samarbeid med Marie Herrebrøden, som vi i tillegg har et organisert opplegg hos ca 5 ganger i året. På disse turene får barna oppleve gårdsdrift og samhandling med forskjellige dyr. De får mulighet til å stelle og ri hest, samt være med på lamming hvis vi er heldige.